Direktlänk till inlägg 19 juni 2011
Denna kakan var en av de saftigaste kakor som jag någonsin smakat. Kan tänka mig att den passar utmärkt till tårtbottnar om man gör receptet *1,5.
Ugn 175 grader ca 40 minuter
175 g smör
225 g mörk choklad, 70% (jag använder iof mjölkchoklad för att göra den lite mer barnvänlig)
2,75 dl strösocker
5 ägg
1,25 dl vetemjöl
1,25 tsk bikarbonat
0,75 dl kakao
1,25 tsk vaniljsocker
1,25 dl créme fraiche
Smält smöret, bryt chokladen i småbitar och låt smälta i smöret. Rör runt så att det blandas riktigt.
Vispa ihop ägg och socker lite lätt (inte mycket, bara så att det vispas ihop ordentligt). Rör sedan ner chokladblandningen och efter det de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord form och sätt in i ugnen.
Kakan ska som sagt vara saftig och inte alls torr.
Till frosting gjorde jag Marta Stewarts Ultimate chocolatefrosting. Den är urgod och passar i princip till allt som är sött.
9 dl florsocker
2,5 dl kakao
1,25 dl mjölk
180 g mjukt smör
3 tsk vaniljsocker
Blanda i hop ingredienserna och kör med elvisp tills frostingen är fluffig.
Bred eller spritsa över och runt kakan.
Det här är en bra kak-tårta, den vinner på att göras någon dag innan den ska ätas och går dessutom bra att frysa med frostingen på.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
||||||
|