Direktlänk till inlägg 13 januari 2012
I dag har jag gräddat rullrån för första gången. Inte så svårt som man kan tro, dom första blev det lite si och så med men efter temperaturjustering blev dom bra.
Smet
360 g siktat vetemjöl
1,5 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
175 g smält smör
3 dl strösocker
Blanda ihop allt till en smet och låt den sedan stå kallt i 1 h.
Väm järnet på spisplattan på medelvärme.
Smält smör och pensla insidorna.
Lägg en msk smet i mitten av järnet och grädda ca 1 minut på varje sida tills rånet har fått fin färg.
Sen gäller det att vara snabb. Ta upp rånet och rulla det runt ett skaft eller med hjälp av två gafflar. Jag använde en träslev.
Lägg och låt svalna på bakgaller.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|