Senaste inläggen

Av Maria - 21 maj 2011 10:27

Igår var vi på 2-års kalas hos lilla Majken. Så här såg hennes tårta ut:

 

Lilla Gubben var ju inte direkt det snyggaste jag har gjort, men resten  av tårtan blev bra!


 

Av Maria - 18 maj 2011 19:58

Idag har jag gjort 14 cupcakes till min lillasyster (tilläggas bör kanske att hon inte ska äta alla själv haha). Choklad cupcakes fyllda med hallon och spritsade med vit chokladfrosting. Som dekoration sitter något som ska föreställa en röd nejlika. Borde kanske inte lägga ut den här bilden för blommorna blev verkligen inte så bra som jag tänkt att de skulle bli. Men. Man får väl bjuda lite på sig själv so here it goes...


 

Av Maria - 14 maj 2011 16:21

Sist jag gjorde makroner så provade jag ett nytt recept då gick det inte alls bra. Inte på något sätt. De sprack, blev ganska torra och reste sig inte alls så fint som de ska. Denna gången tog jag mitt vanliga recept. Då gick det bra.

Tyvärr har jag varken mandelmjöl eller mandelkvarn så jag fick mixa mandeln vilket inte riktigt blir lika snyggt som mandel i mjölform Men men.. Goda blir dom ju i vilket fall!



Makroner med hallonsmörkräm

Ugn 125 grader

125 g mandelmjöl

4 dl florsocker

0,25 dl strösocker

4 äggvitor som gärna får ha stått i rumstemperatur i några timmar (spara minst en gula, den behövs till smörkrämen)

Ev karamellfärg

Mixa ihop mandelmjöl och florsocker.

Vispa äggvitorna och tillsätt strösockret när vitorna börjar bli till ett hårt skum.

Rör i mandeln och florsockret, tillsätt karamellfärgen.

Häll smeten i spritspåse med rund tyll och spritsa ut små rundlar på bakplåtspappersklädd plåt.

Låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.

Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter


Smörkräm

100 g smör

1 äggula

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

hallonessens/hallonsylt efter smak

Ev karamellfärg

Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, äggula och färg . Tillsätt essens eller sylt och smaka av tills det är lagom hallonsmak.


Bred smörkräm på en makron och lägg på en till som en hamburgare.


Jag tycker egentligen att det är godast när de har vilat en dag så det var lite dålig planering av mig eftersom dom är tänkta till schlagern


 

  Här syns det att de är lite knöliga av små mandelbitar.

Av Maria - 12 maj 2011 10:25

Här sitter Pippi och torkar

     Om en vecka ska hon få sitta på en tårta.

(Jo jag vet.. bildkvalitén är det som vanligt sisådär med..)

Av Maria - 10 maj 2011 19:23

För några dagar sen var jag på Gekås och köpte bl a de här:

  De svarta och minsta vita är portionsformar, de hjärtformade och svartvita är nog lagom för 2-3personer. Jag gillar grejen med portionsformar, det blir lite extra, alla får sin egna lilla paj.

Idag använde jag de små vita och de två hjärtformade och gjorde denna löjligt enkla (men otroligt goda) rabarberpajen.


Räcker till en normalstor form eller 6- 8 portionsformar

Ca 2 rabarberstjälkar

150 g smör

2 dl socker

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

0,5 dl ljus sirap

0,5 tsk bakpulver


Skiva rabarbern och täck formarna med skivorna. Strö över lite av sockret

 

Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna. Bred ut smeten över rabarbern.

 

Sätt in i 175 gradig ugn och grädda i ca 25 minuter för stor paj och ca 15 minuter för små. När de är klara ser de ut ungefär såhär:

 

Enklare kan det knappast bli och det bästa är ju att man kan variera det hur mycket som helst, blåbär, hallon, äpplen.. det mesta funkar till denna grundsmet.

Och..naturligtvis så hade jag tänkt ta en tjusig bild med en kula vaniljglass som lite halvsmält skulle torna upp sig på pajen. Men det lyckades jag glömma bort så ni får helt enkelt låtsas att den är där..!

Paj · Recept
Av Maria - 8 maj 2011 15:55

...och då får man göra det bästa av situationen. Man tar ett par tårtbottnar, fyller dem med mascarponeost blandat med smält vit choklad, hallon och lemoncurd. Sen spacklar man den med vispad grädde blandat med lite mer mascarpone och smält choklad. Efter det så inser man att hela tårtan liksom lutar och ser allt annat än snygg ut..

Då smälter man ännu mer choklad, penslar ut på bakplåtspapper och låter stelna. Sen bryter man den nu stelnade chokladen i lagom stora bitar, lägger på den ovanpå tårtan och slänger på lite sockerkulor. Då inser man att det fortfarande inte ser klokt ut så man skär lite chokladrån i passande längd och sätter runt tårtan. Då ser det helt plötsligt lite bättre ut. Ännu snyggare hade det naturligtvis blivit om jag hade lyckats skära alla rullrånen i samma längd men varför göra rätt när man kan göra fel ;)


 

 

Av Maria - 5 maj 2011 20:10

Idag var det premiär för mitt fina Jelly bean kakfat.

Havreflarn, chokladcookies, kladdkaksmuffins, drömrulltårta och munkar fick syster, mamma och svärmor innan vi gick och tittade på Sagas dagismusikal.


 

  Munkarna var faktiskt väldigt lätt att göra men om jag gör dem igen får det nog vara lite mer socker i degen.

Presentation

Tjej från Varberg vars stora intresse är att baka. Mamma till S och A, sambo med K. Fråga om det är något du undrar över!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen