Direktlänk till inlägg 10 maj 2011

Rabarberpaj

Av Maria - 10 maj 2011 19:23

För några dagar sen var jag på Gekås och köpte bl a de här:

  De svarta och minsta vita är portionsformar, de hjärtformade och svartvita är nog lagom för 2-3personer. Jag gillar grejen med portionsformar, det blir lite extra, alla får sin egna lilla paj.

Idag använde jag de små vita och de två hjärtformade och gjorde denna löjligt enkla (men otroligt goda) rabarberpajen.


Räcker till en normalstor form eller 6- 8 portionsformar

Ca 2 rabarberstjälkar

150 g smör

2 dl socker

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

0,5 dl ljus sirap

0,5 tsk bakpulver


Skiva rabarbern och täck formarna med skivorna. Strö över lite av sockret

 

Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna. Bred ut smeten över rabarbern.

 

Sätt in i 175 gradig ugn och grädda i ca 25 minuter för stor paj och ca 15 minuter för små. När de är klara ser de ut ungefär såhär:

 

Enklare kan det knappast bli och det bästa är ju att man kan variera det hur mycket som helst, blåbär, hallon, äpplen.. det mesta funkar till denna grundsmet.

Och..naturligtvis så hade jag tänkt ta en tjusig bild med en kula vaniljglass som lite halvsmält skulle torna upp sig på pajen. Men det lyckades jag glömma bort så ni får helt enkelt låtsas att den är där..!

Paj · Recept
 
 
Ingen bild

Johanna

11 maj 2011 08:20

Sjukt gott ser det ut. Älskar rabarber och knäckighet, kan väl inte va fel tillsammans!?

Maria

11 maj 2011 08:22

Jag håller med, det är en rätt oslagbar kombination!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 14 april 2012 21:06

Snart fyller min dotter 5 år och idag hade hon ett av sina kalas. Eftersom hon vill bli ballerina och dessutom älskar rosa så var motivet på tårtan inte så svårt att bestämma ;)   Tårtan består av ljusa bottnar fyllda med rårörda jordgubbar ...

Av Maria - 11 mars 2012 16:38

Tårtor och cupcakes till min vän Ulricas 30-års fest.   Chokladmoussetårta med browniebotten.     Chokladbottnar med vitchokladmousse och rårörda hallon. Spacklad med vaniljsmörkräm, täckt och dekorerad med sugarpaste.       Cu...

Av Maria - 28 februari 2012 21:21

Chokladwhoopies med nutella frosting.     Nutella frosting är sött och gott och passar utmärkt till allt som har med choklad att göra. Ja till mycket annat med för den delen!   150 g philadelphiaost 4 dl florsocker 1 msk kallt kaffe ...

Av Maria - 20 februari 2012 19:10

Jag använde samma recet som det här men tillsatte nån matsked kakao i smeten (lite för lite så 3-4 msk är nog mer lagom).            ...

Av Maria - 15 februari 2012 09:15

        Red velvet cupcakes till gårdagens alla hjärtans dagfirande. Spritsade med cream cheese frosting och garnerade med ett hjärta gjort av sockerpasta.     Recept   Muffins: 1,75 dl mjölk 0,75 msk ljus vinäger 100 g rumsvarmt s...

Presentation

Tjej från Varberg vars stora intresse är att baka. Mamma till S och A, sambo med K. Fråga om det är något du undrar över!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen