Direktlänk till inlägg 14 maj 2011
Sist jag gjorde makroner så provade jag ett nytt recept då gick det inte alls bra. Inte på något sätt. De sprack, blev ganska torra och reste sig inte alls så fint som de ska. Denna gången tog jag mitt vanliga recept. Då gick det bra.
Tyvärr har jag varken mandelmjöl eller mandelkvarn så jag fick mixa mandeln vilket inte riktigt blir lika snyggt som mandel i mjölform Men men.. Goda blir dom ju i vilket fall!
Makroner med hallonsmörkräm
Ugn 125 grader
125 g mandelmjöl
4 dl florsocker
0,25 dl strösocker
4 äggvitor som gärna får ha stått i rumstemperatur i några timmar (spara minst en gula, den behövs till smörkrämen)
Ev karamellfärg
Mixa ihop mandelmjöl och florsocker.
Vispa äggvitorna och tillsätt strösockret när vitorna börjar bli till ett hårt skum.
Rör i mandeln och florsockret, tillsätt karamellfärgen.
Häll smeten i spritspåse med rund tyll och spritsa ut små rundlar på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter
Smörkräm
100 g smör
1 äggula
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
hallonessens/hallonsylt efter smak
Ev karamellfärg
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, äggula och färg . Tillsätt essens eller sylt och smaka av tills det är lagom hallonsmak.
Bred smörkräm på en makron och lägg på en till som en hamburgare.
Jag tycker egentligen att det är godast när de har vilat en dag så det var lite dålig planering av mig eftersom dom är tänkta till schlagern
Här syns det att de är lite knöliga av små mandelbitar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|