Direktlänk till inlägg 23 maj 2011
Igår blev det ostfrallor till frukost. Mycket mycket goda blev dom dessutom (tyckte tom min kräsna 4-åring så något rätt måste jag ju ha gjort).
Ursprungsreceptet kommer från Annas mat av Anna Bergenström.
25-50 g jäst
7,5 dl ljummet vatten
knappt 1 msk salt
1 msk honung
1-2 msk olja
2 liter vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke, lägg i salt och honung. Häll på lite vatten tills jästen har lösts. Slå då på resten av vattnet och oljan.
*
2. Häll i nästan allt mjöl.
3. Arbeta samman degen med en trägaffel, tippa ut på mjölat bakbord och knåda i ca 5 minuter och arbeta samtidigt in resten av mjölet, degen är färdig när den inte klibbar längre och är ganska fast.
4. Dela degen i två delar. Skär sedan varje bit i tio lika stora bitar och forma till runda eller ovala bullar. Lägg på plåtar.
Låt jäsa 20-30 minuter med den större jästmängden eller 0,5-1h med den mindre jästmängden.
5. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter i 225-250 grader
* Här mellan 1 och 2 la jag i ca 2 dl riven lagrad ost och lite chili explosion som är en blandning av chili, paprika, peppar och tomat (som förövrigt är min favoritkrydda).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|