Direktlänk till inlägg 7 juli 2011
Idag har jag bakat tårta till Karin. En mäktig chokladtårta med peanutbutter frosting (som för övrigt är galet god!).
Man tar en chokladtårtbotten, delar den så man får två bottnar, sen smetar man ut ett regält lager med frosting på ena bottnen och lägger över den andra. Efter det brer man på resten av frostingen så det blir jämnt, ett ganska tjockt lager ska det vara. Toppa sedan med olika saltade nötter och mandlar.
Leilas peanutbutter frosting:
8 dl florsocker
1 dl kakao
1,5 msk varmt kaffe
1,5 dl slätt jordnötssmör
2 tsk vaniljsocker
300 g philadlephiaost
Rör försiktigt ihop alla ingredienser till smidig konsistens.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|