Direktlänk till inlägg 17 juli 2011
De här bröden är väldigt lättgjorda och enkla att variera, därför är receptet lite höftat..
Koka en gröt på
3 dl mjölk
1 dl linrö, solrosfrö eller vad man nu har hemma.
1,5 dl havregryn
Smula 50 g jäst i en bunke. Häll över 2 dl fingervarm mjölk och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt 2 dl turkisk yoghurt alt. lätt créme fraiche, 1 tsk salt, 1,5-3 msk honung eller ljus sirap, 1 tsk bakpulver, den avsvalnade gröten och ca 10 dl vetemjöl (spara lite till utbaket). Blanda tills degen är smidig och släpper från bunkens kanter.
Låt sedan jäsa övertäckt i 40 minuter.
När degen är färdigjäst kavlar man ut en 2 cm tjock platta och tar ut rundlar med ett glas eller liknande. Låt sedan bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper i 15 minuter. Efter det så gräddas de i 225 gradig ugn i ca 10 minuter.
Bröden blir väldigt luftiga och goda, kanske kan det bero på att det både är jäst och bakpulver i degen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|