Direktlänk till inlägg 7 oktober 2011
Min kamerasladd har varit ute på vift men nu är den återfunnen så nu ska bloggen uppdateras lite oftare igen :)
Här kommer ett recept på en väldigt enkel rabarberkaka. Och om man dessutom gör egen vaniljsås till så blir det lite extra guldkant!
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1-2 skivade rabarberstjälkar beroende på storlek.
pärlsocker
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt smör och mjöl, häll upp i smord form.
Strö över rabarbern och tryck ner lite i smeten. Strössla över pärlsocker.
Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
Kallrörd vaniljsås
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
1 vaniljstång eller äkta vaniljsocker
Vispa grädden i en skål (inte för fast) och äggulor, florsocker och innehållet i vaniljstången i en annan. Rör ner äggvispet i grädden och ställ kallt till servering.
Den här såsen är så himla smidig och väldigt god, mycket godare än alla pulver- eller färdig varianter!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|