Direktlänk till inlägg 9 oktober 2011
Det här är en Sydamerikansk tårta som är väldigt god och inte speciellt komplicerad att göra.
Rör ihop ditt bästa recept på sockerkaka, grädda i form med löstagbar kant och låt svalna. Ta inte bort kanten! Stick sedan fullt av små hål i kakan med en tandpetare eller provsticka. Ställ formen med kaka och allt på ett fat.
Blanda
0,5 burk sötad kondenserad mjölk,
0,5 burk vanlig kondenserad mjölk och 1,5 dl vispgrädde tillsammans med 0,5 tsk kanel. Häll blandningen över kakan lite i taget och låt allt sugas in innan du häller på mer, rinner det ut vätska från formen ner på fatet tömmer du bara det eftersom över kakan ännu en gång. När all vätska är inne i kakan så ställer du den i kylen över natten.
Nästa dag vispar man 3 dl grädde och täcker tårtan med.
Här har jag även vänt äppelklyftor i lite socker och kanel och stekt på svag värme tills sockret karameliserats och äppelklyftorna blivit mjuka, men det är en parantes, alltså inget som egentligen hör till tårtan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|