Direktlänk till inlägg 8 maj 2011
...och då får man göra det bästa av situationen. Man tar ett par tårtbottnar, fyller dem med mascarponeost blandat med smält vit choklad, hallon och lemoncurd. Sen spacklar man den med vispad grädde blandat med lite mer mascarpone och smält choklad. Efter det så inser man att hela tårtan liksom lutar och ser allt annat än snygg ut..
Då smälter man ännu mer choklad, penslar ut på bakplåtspapper och låter stelna. Sen bryter man den nu stelnade chokladen i lagom stora bitar, lägger på den ovanpå tårtan och slänger på lite sockerkulor. Då inser man att det fortfarande inte ser klokt ut så man skär lite chokladrån i passande längd och sätter runt tårtan. Då ser det helt plötsligt lite bättre ut. Ännu snyggare hade det naturligtvis blivit om jag hade lyckats skära alla rullrånen i samma längd men varför göra rätt när man kan göra fel ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|