Direktlänk till inlägg 20 november 2011
Konsistensen på bräcken blir lite som en segare dajm.
Orginalreceptet kommer från Arlaköket och då ser det ut såhär:
2 dl rostade och grovhackade valnötter - Jag använde mandel
100 g smör
3/4dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
2 tsk mald ingefära -Här tog jag ca 1/5 pkt saffran som jag stötte med lite av sockret i stället
Smält smöret i en panna. tillsätt allt utom nöterna och låt koka på medelvärme 4-5 minuter till gyllenbrun färg.
Blanda ner nötterna och häll smeten på ett bakplåtspapper. Låt svalna och skär i bitar.
(Istället för att blanda i mandlarna i kolan så bredde jag ut smeten tunt på ett bakplåtspapper och strödde sedan på mandlarna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | |||||||
|