Direktlänk till inlägg 27 november 2011
Knäckebröd med pepparkakskrydda blev riktigt bra! Enkelt att baka och lätt att kavla riktigt tunt. Det enda som var svårt var att hitta den optimala gräddningstiden..
25 g jäst
2 dl vatten, 37 grader varmt
2-3 tsk pepparkakskrydda
1,5 tsk salt
1 msk honung
5 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke
Häll över vattnet och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt pepparkakskryddan och rör lite till.
Blanda i ca 1/3 av mjölet, honung och salt.
Tillsätt sedan resten av mjölet men spara lite till utbaket.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Knåda degen och dela den i 10 bitar.
Kavla ut så tunt du kan, nagga degkakan eller ta ett varv med en kruskavel och lägg över på plåtar.
Grädda i 5-10 minuter, lite beroende på hur tunt du har kavlat.
Låt svalna på galler.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | |||||||
|